Center for People and Buildings

U bent hier: >>Ben jij ook nieuwsgierig naar effecten van hybr...

Ben jij ook nieuwsgierig naar effecten van hybride werken?

4 juni 2024

Ben jij ook nieuwsgierig naar effecten van hybride werken?

Ben je nieuwsgierig naar de effecten van hybride werken op de fysieke, sociale en digitale werkomgeving? Vraag je je af of het uitmaakt, wie wanneer waar werkt? Kom dan naar het CfPB-jaarcongres op 25 juni: 

 Wat maakt het uit?

Effecten van hybride werken op de fysieke, sociale en digitale werkomgeving.

Aanmelden kan via deze knop:  .

Op het jaarcongres brengen we wetenschap en praktijk samen op het gebied van mens, werk en werkomgeving. Maakt het wat uit, op kantoor of thuis werken? Jazeker! Jacqueline Schlangen, directeur CfPB, geeft je inzicht in de resultaten van vele (wetenschappelijke) onderzoeken naar hybride werken.

In twee rondes werksessies gaan wetenschappers, beleidsmakers én het CfPB hun onderzoeksresultaten delen en je aan het werk zetten. Je kan twee sessies volgen, de keuze wordt lastig:

  1. Hoe ziet een sociaal kantoor er uit?
    Wat is een sociaal kantoor? Susanne Colenberg (TU Delft) neemt je mee in de factoren die meespelen in de relatie tussen kantoorinrichting en sociaal gedrag en beleving. Hoe kunnen we ruimtes maken die informele interactie op kantoor stimuleren?
     
  2. Gaan technologische innovaties het hybride werken versterken?
    Niels Held en Amber Vernooij van TNO presenteren hun onderzoeken van de afgelopen jaren naar hybride werken, waaronder hun onderzoekslijn naar technologische innovaties voor virtueel overleggen zoals met “extended reality” technologie op de werkplek. Tijdens de workshop krijg je de kans om deze technologie zelf te ervaren.
  1. Samen inrichten: het nieuwe (hybride) rijkskantoor?
    Hybride samen werken raakt steeds meer ingeburgerd en wordt op kantoor ook steeds beter ondersteund. Wat hebben we geleerd, wat is er veranderd en hoe passen we dat toe? Marien den Boer en Maurits Voncken (Ministerie BZK, DGDOO) nemen jullie mee in de geleerde lessen en aanpassingen in de fysieke werkplek Rijk (FWR). Na de introductie passen we de nieuwe FWR toe door in groepjes een kantoor in te richten.
     
  2. Druk op kantoor? De invloed van bezetting op de beleving van drukte. 
    Maaike Niekel en Gijs Brouwers (CfPB) gaan in op het verschil tussen bezettingsgraad van werkplekken en de beleving van drukte op kantoor.
  1. The Workplace Game: in gesprek over hybride samenwerken en het gebruik van de werkomgeving.
    Het CfPB heeft het Werkplekspel doorontwikkeld naar een eigentijds instrument om in te zetten voor gedragsbeïnvloeding in de werkomgeving. Katinka Ham-Meisner en Anca Gosselink (CfPB) verzorgen een mini training over de inzet en het spelen van TWG.
     
  2. Ochtend: Welke keuzes maken mensen voor de plek van werk?
    Sjors Houtveen en Dennis LaBrijn (CfPB) delen de kennis over locatiekeuzeprofielen (wie werkt wanneer waar?). Ondanks de populariteit van hybride werken in het populaire en academische discours, blijft het onduidelijk wie er vanuit huis, het kantoor of andere locaties werken. Tijdens deze sessie bieden we inzichten in de beslissingspatronen van kenniswerkers in de context van hybride werken. In een workshop krijgen deelnemers de kans om de impact vanuit de verschillende locatiekeuzeprofielen op de fysieke, sociale en digitale werkomgeving in kaart te brengen.
     
  3. Middag: Toolbox voor inclusiviteit bij hybride werken door Amie Swicegood en Marije Dekker (Hogeschool van Amsterdam).
    Hybride werken is zeer gunstig voor medewerkers met een functiebeperking, maar deze mensen worden vaak vergeten in de transitie naar hybride werken. Onderzoekers van The WorkLab, een onderzoekcentrum aan de Hogeschool van Amsterdam, geven inzicht en handvaten voor teams om inclusief hybride te kunnen werken. Amie en Marije gaan in op behoeften van medewerkers met functiebeperkingen en hun ervaring met hybride werken door middel van onderzoeksresultaten en ervaringsverhalen. Tijdens de werksessie gaan deelnemers zelf met de toolkit voor inclusief hybride werken aan de slag.

Vóór we afsluiten met een fijne netwerkborrel sluit Isabel de Clercq het congres af met haar inspirerende zienswijze op goed werk. Werkplekken omvormen tot gezonde omgevingen waar kenniswerkers grip hebben op tijd, aandacht en waardecreatie voor elkaar èn voor hun dienst of product. Dat is de missie van Isabel De Clercq. Isabel geeft een verfrissende kijk op andere manieren van samenwerken. Ze haalt daarbij met plezier een aantal clichés onderuit en stelt concrete oplossingen voor. Handvaten en tools voor individu, team en organisatie. Mensen enthousiasmeren en een aanstekelijke toekomstvisie vertalen naar de praktijk.

Kortom: een mooi, afwisselend programma met veel kennis en inspiratie. Het congres vindt plaats in Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Het programma begint om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur met een netwerkborrel.

Kaarten kosten €495,- ex BTW; dit is inclusief alle wetenschappelijke en praktijkkennis die je opdoet, de nieuwe en oude kennissen die je ontmoet én koffie, thee, lekkers, lunch en een netwerk borrel. Medewerkers van een van de partners van het collectieve kennisprogramma Werk in Transitie kunnen een gratis kaart bestellen.

We hopen je te zien in Soesterberg! Bestel nu je ticket  met deze knop   vóór het uitverkocht is.

 

Contactpersoon

Jacqueline Schlangen

Jacqueline Schlangen

CEO / Law